Masters Trivia Quiz

Updated: March 30, 2010, 2:53 PM ET
Associated Press

How well do you know the Masters? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points each)

1. What was the name of the first Masters?

a.) Azalea Classic

b.) Augusta National Invitation Tournament

c.) Bobby Jones Invitational

2. Name the first foreign-born Masters champion.

a.) Gary Player

b.) Herman Keiser

c.) Charles Coody

3. Who won the first sudden-death playoff at the Masters?

a.) Nick Faldo

b.) Fuzzy Zoeller

c.) Arnold Palmer

4. Who finished second the most times without ever winning a green jacket?

a.) Greg Norman

b.) David Duval

c.) Tom Weiskopf

5. Name the first Masters champion.

a.) Gene Sarazen

b.) Horton Smith

c.) Jim Barnes

6. Who holds the 72-hole scoring record at the Masters?

a.) Jack Nicklaus

b.) Raymond Floyd

c.) Tiger Woods

7. Gene Sarazen's famous albatross in 1935 put him in a 36-hole playoff the next day against whom?

a.) Craig Wood

b.) Jock Hutchison

c.) Harry "Lighthorse" Cooper

8. Name the only player to lose the Masters twice in a playoff.

a.) Greg Norman

b.) Chris DiMarco

c.) Ben Hogan

9. Who holds the Masters record for most consecutive rounds under par?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Luke Donald

BACK NINE (5 points each)

10. Who had the most top 10s at the Masters in the last decade?

a.) Phil Mickelson

b.) Tiger Woods

c.) Vijay Singh

11. Name the only Masters champion who started the final round outside the top 10?

a.) Nick Faldo

b.) Jack Burke Jr.

c.) Art Wall

12. Who holds the Masters record for making 11 birdies in one round?

a.) Gary Player

b.) Tom Watson

c.) Anthony Kim

13. Name the only player to win the Masters in a sudden-death playoff with a bogey.

a.) Craig Stadler

b.) Mike Weir

c.) Nick Faldo

14. Which state has produced the most Masters champions?

a.) Texas

b.) California

c.) Ohio

15. Who has played in the most Masters without ever winning?

a.) Kenny Perry

b.) Tom Kite

c.) Davis Love III

16. Which multiple Masters champion tied a record for lowest final nine and highest final nine by a winner?

a.) Gary Player

b.) Byron Nelson

c.) Arnold Palmer

17. Name the last player to have at least a share of the lead after the first three rounds and not win.

a.) Greg Norman

b.) Chris DiMarco

c.) Fred Couples

18. Who was the first player to win the green jacket?

a.) Horton Smith

b.) Gene Sarazen

c.) Sam Snead

NINETEENTH HOLE (10-point bonus)

Which multiple Masters champion has never had the lead going into the final round?

a.) Gary Player

b.) Nick Faldo

c.) Jimmy Demaret

---

ANSWERS

1. b

2. a

3. b

4. c

5. b

6. c

7. a

8. c

9. a

10. a

11. c

12. c

13. b

14. a

15. b

16. a

17. c

18. c

19. b

---

SCORING

67-82 -- Green jacket

56-66 -- Silver medal

45-55 -- Invitation to return next year

34-44 -- Early tee time on the weekend

23-33 -- Missed the cut

0-22 -- Watch on TV next year


Copyright 2010 by The Associated Press

This story is from ESPN.com's automated news wire. Wire index